Utrecht Dichterswijk

Wonen in Utrecht Dichterswijk

NVM aankoop | verkoop | taxatie | makelaar Utrecht Dichterswijk
Met 25 ervaring als makelaar in Utrecht ken ik de stad als geen ander en ben ik je graag van dienst bij aankoop en/of verkoop of taxatie in de wijken:

Dichterswijk
De Dichterswijk is gelegen rond de Croeselaan, en wordt begrensd door de Graadt van Roggenweg, Vondellaan/Balijelaan, Kruisvaart en het Merwedekanaal. De nieuwbouwwijk Dichterswijk-West wordt ook wel Parkhaven genoemd. Met de bouw van de Dichterswijk is in de jaren 20 begonnen. Architectonisch is de wijk zeer divers. De wijk is te zien vanaf de spoorlijnen naar ’s Hertogenbosch en Arnhem, de wijk ligt namelijk meteen ten westen van de spoorlijnen bij station Utrecht Centraal.

Het oude industrieterrein Kruisvaartkade, het voormalige EKP-terrein, ten zuiden van het station Utrecht Centraal wordt omgeturnd tot een woonlocatie met 200 nieuwe woningen en appartementen. ASR en NS Stations hebben een intentieovereenkomst gesloten voor de gezamenlijke planontwikkeling van dit gebied.

Naast de ontwikkeling van een nieuwe woonwijk wordt er ook geïnvesteerd in de openbare ruimte door het aanleggen van een park. De toekomstige bewoners kunnen hun boot aan de Kruisvaart aanmeren.

Het Jaarbeursdistrict wordt een compleet nieuw en aantrekkelijk gebied om te leven, wonen en werken. Onderdeel van een groter, bruisend centrum van Utrecht.