Taxatie woning

Laat je huis taxeren

Een taxatierapport moet worden opgesteld door een onafhankelijke taxateur en bevat een schatting van de verkoopwaarde (marktwaarde). Geldverstrekkers stellen registratie van een taxateur verplicht. Jouw taxateur moet in ieder geval ingeschreven staan bij VastgoedCert en het Nederlands Register Vastgoed Taxateurs (NRVT). De Register Taxateur voldoet aan alle eisen waar geldverstrekkers om kunnen vragen. Hij/zij is vakbekwaam, houdt de vakkennis op peil, onderwerpt zich aan het tuchtrecht en werkt conform de gedrags- en beroepsregels.

Taxatie aanvragen

Akkoord

10 + 5 =

Een gevalideerde taxatie wordt gevalideerd door het Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI). Alle geldverstrekkers accepteren een NWWI taxatierapport.

Omdat er verschillende redenen zijn om je huis te laten taxeren zal de taxateur dan ook altijd vragen voor welk doel je het rapport wilt laten opstellen. Wanneer heb je een gevalideerd taxatierapport nodig?

R

bij het aanvragen of oversluiten van je hypotheek

R

bij aankoop van een nieuwe woning

R

voor een overbruggingshypotheek

R

voor een verbouwing van je huidige woning

R

bij de afwikkeling van een echtscheiding of nalatenschap

Bij een taxatie wordt er gekeken naar de algemene indruk van de woning, ligging, type, bouwjaar en bouwstijl maar ook naar de staat van het onderhoud en eventuele energiebesparende voorzieningen. Voordat de taxateur de woning opneemt zijn er op kantoor al de nodige voorbereidingen getroffen en is er eigenaars informatie, bodeminformatie en een bestemmingsplankaart opgevraagd.

In haar makelaarsrol willen wij haar typeren als no nonsens, zij komt haar afspraken na en is betrokken bij het gehele proces. Haar jarenlange ervaring is zichtbaar, Inez weet waar ze het over heeft, een vakvrouw!

Gerbert Greven