Utrecht Oudwijk

Wonen in Utrecht Oudwijk

NVM aankoop | verkoop | taxatie | makelaar Utrecht Oudwijk
Met 25 ervaring als makelaar in Utrecht ken ik de stad als geen ander en ben ik je graag van dienst bij aankoop en/of verkoop of taxatie in de wijken:

Oudwijk:
Oudwijk is een buurtvan de wijk Oost met belangrijke straten zoals de Burgemeester Reigerstraat (winkelstraat door de wijk heen), Oudwijkerveldstraat, Oudwijk (laan met dezelfde naam als de wijk), Prinsenstraat en in Oudwijk-Zuid de Oudwijkerdwarsstraat, de Nicolaasweg, de Homeruslaan en de Zonstraat.

De grote winkelstraat Burgemeester Reigerstraat loopt midden door de buurt. Haaks daarop staat een andere doorgaande weg, de Oudwijkerdwarsstraat. Kenmerkend voor Oudwijk zijn de haakse straten in stedelijke blokken, de volkssfeer en de rijen arbeidershuizen aan onder andere de Oudwijkerdwarsstraat. Ook de Heilig Hartkerk is kenmerkend voor de wijk, en natuurlijk niet te vergeten het Buurthuis Oud

wijk. De Nicolaasweg is een van de oudste straten in de wijk. In de Middeleeuwen was dit de toegang voor mensen uit Het Bildt (De Bilt) naar hun kerk, de Nicolaaskerk.

De noord-/westgrens is de Oosterspoorweg, waaraan in Oudwijk het Nederlands Spoorwegmuseum ligt. De zuidgrens is de Minstroom, de westgrens is de Maliesingel, en de westgrens is de Nicolaasweg.

Oudwijk is een gewilde woonwijk, vanwege de ligging nabij het Wilhelminapark en het Centrum. O.a de herstructurering, stadsvernieuwing, en sloop hebben de buurt een ‘boost’ gegeven. Er blijft echter een contrast tussen noord. Oudwijk-Noord is een prominente villawijk, aansluitend op het eveneens zeer welvarende Wilhelminapark. Oudwijk-Zuid is daarentegen een voormalige arbeiderswijk, met kleine arbeiderswoningen en sociale huurwoningen en -appartementen.