Utrecht Schaakbuurt

Wonen in Utrecht Schaakbuurt

NVM aankoop | verkoop | taxatie | makelaar Utrecht Schaakbuurt
Met 25 ervaring als makelaar in Utrecht ken ik de stad als geen ander en ben ik je graag van dienst bij aankoop en/of verkoop of taxatie in de wijken:

Schaakbuurt:
De Schaakbuurt is een kleine buurt in de wijk, gelegen ten Noordoosten van de Burgemeester van Tuyllkade, en wordt verder begrensd door de Stauntonlaan, Zwanenvechtlaan en de Vecht. Veel van de straten zijn vernoemd naar aan het schaakspel gerelateerde zaken, waaronder de Pionstraat, de Rokadestraat, de Simultaanstraat, de Schaakstraat, en de Paardesprongstraat, of naar beroemde schakers, zoals de Dr. Max Euwestraat.

De Schaakwijk werd na de oorlog gebouwd, en huisvestte net als veel andere buurten/subwijken in Utrecht-Noordwest voornamelijk arbeiders die in de fabrieken van en nabij Zuilen werkten.

In 1997 werd bijna 40% van de woningen in de buurt gesloopt. De portiek- en etageflats die verdwenen werden in de daaropvolgende jaren gaandeweg vervangen door eengezinswoningen, waarvan 40% koopwoningen waren, die meer hoogopgeleide bewoners aantrokken.