Utrecht Transwijk

Wonen in Utrecht Transwijk

NVM aankoop | verkoop | taxatie | makelaar Utrecht Transwijk
Met 25 ervaring als makelaar in Utrecht ken ik de stad als geen ander en ben ik je graag van dienst bij aankoop en/of verkoop of taxatie in de wijken:

Transwijk:
Transwijk heeft een eigen karakter; de woningbouw bestaat hier uit de zogenaamde stempels, maar er is ook een deel met alleen  laagbouw. Deze woningen vormen een samenhangende buurtje in het groen. Hier lopen de straten niet recht, maar schuin.

Transwijk Zuid bestaat voor een belangrijk deel uit het Park Transwijk. Dit is het grote wijkpark voor geheel Kanaleneiland. Het park heeft een groot aantal verschillende functies, zoals educatieve tuinen, speel- en sportvoorzieningen en een verkeerstuin. Een tweede groene structuur in Transwijk is het waterlint, dat via park Transwijk helemaal doorloopt naar het noorden (Admiraal Helfrichlaan).

In Transwijk Zuid ligt een aantal grote woonzorgcentra. In Transwijk Noord liggen enkele sportvelden.

Transwijk Noord heeft in verhouding tot Transwijk Zuid meer koopwoningen en huurwoningen in de vrije sector.
Park Transwijk heeft belangrijke cultuurhistorische waarde. Het is het eerste grote stadspark in Utrecht dat ontworpen is met een bijzondere mix aan functies, bestemd voor alle wijkbewoners.

De grenzen van Transwijk zijn: de Graadt van Roggenweg, Overste Den Oudenlaan, Europalaan en Beneluxlaan.

De westrand van Kanaleneiland was vroeger een bedrijvengebied aan het Merwedekanaal. Het gebied gaat veranderen naar hoogstedelijk woongebied de Merwedekanaalzone.

Cultuurhistorie maakt deel uit van de nieuwe plannen, waarbij oudere structuren als waterlopen, oude kavelrichtingen en restanten van industrieel erfgoed worden opgenomen.

De zone langs het Merwedekanaal maakt deel uit van het ‘Rondje Stadseiland’, een recreatieve route voor Utrecht Zuidwest.

De grenzen van de Merwedekanaalzone zijn: de Graadt van Roggenweg, het Merwedekanaal en de Europalaan.

Merwede ligt op loop- en fietsafstand van onder andere Utrecht Centraal, Hoog Catharijne en de historische binnenstad van Utrecht. Daardoor is Merwede vrijwel onderdeel van het centrum van Utrecht. Ook de stad uit gaan is vanuit Merwede geen probleem. Vanaf het centraal station bereik je met de trein en bus snel alle delen van Nederland. Met de (deel)auto ben je vanuit Merwede in korte tijd op de snelwegen A2 en A12.