IJsselstein

Wonen in IJsselstein

NVM aankoop | verkoop | taxatie | makelaar IJsselstein
Met 25 ervaring als makelaar in en om Utrecht ken ik de omgeving als geen ander en ben ik je graag van dienst bij aankoop en/of verkoop of taxatie in IJsselstein in de wijken: IJsselstein-Binnenstad, Nieuwpoort, Groenvliet, Kasteelkwartier, Europakwartier, Oranjekwartier, IJsselveld-Oost, IJsselveld-West, IJsseloevers, Hazenveld en Overwaard, Panoven, Paardenveld, De Hoven en De Boomgaard, De Tuinen, Het Hart, De Wereldsteden, De Rivieren, Het Staatse, Benschopperpoort en Het Podium, Achterveld-Zuid, Achterveld-West, Achterveld-Noord, Achterveld Oost en Eiterse Waard.

IJsselstein dankt zijn naam aan de Hollandse IJssel en is onderdeel van de agglomeratie Utrecht. IJsselstein wordt omringd door de gemeente Utrecht, Monfoort, Lopik, Vijfheerenlanden en Nieuwegein.

IJsselstein ontstond als nederzetting in de buurt van kasteel IJsselstein, dat in 1279 voor het eerst wordt genoemd toen het in het bezit kwam van Gijsbrecht van Amstel. Vermoedelijk in 1310 kreeg het dorp stadsrechten.1310 was een belangrijk jaar voor IJsselstein. Er is een akte voor de wijding van de Nicolaaskerk, een huwelijksakte van Maria van Henegouwen en Arnoud van Amstel en een akte uit dat jaar waarin toestemming wordt verleend voortaan drie jaarmarkten te houden. De stad IJsselstein is dan officieel een feit.

Tot ver in de 19e eeuw groeide de stad nauwelijks. Rond 1865 had IJsselstein slechts 3275 inwoners. Vooral na de Tweede Wereldoorlog breidde de stad zich sterk uit, ook aan de andere kant van de Hollandse IJssel.

Op het grondgebied van de gemeente staat het hoogste bouwwerk van Nederland: de Gerbrandytoren. De Gerbrandytoren is ook bekend als grootste kerstboom ter wereld. In de maand december branden ledlampen die bevestigd zijn aan de kabels van de toren waardoor de toren op een grote kerstboom lijkt.

ijsselstein