Harmelen

Wonen in Harmelen

NVM aankoop | verkoop | taxatie | makelaar Harmelen
Met 25 ervaring als makelaar in en om Utrecht ken ik de omgeving als geen ander en ben ik je graag van dienst bij aankoop en/of verkoop of taxatie in Harmelen.

Harmelen is een dorp in de gemeente Woerden en het dorp wordt doorsneden door de Leidse Rijn, die overgaat in de Oude Rijn. Tevens grenst het aan de Utrechtse wijk VleutenDe Meern. Inclusief het buitengebied heeft Harmelen 8.190 inwoners (2021) en heeft een oppervlakte van 2.375 ha.

Tot 2001 was Harmelen een zelfstandige gemeente, in dat jaar werd het bij de gemeente Woerden gevoegd. In het buitengebied van Harmelen is de belangrijkste agrarische functie veeteelt. Ook komt er veel fruit- en glastuinbouw voor. Een kleinschalige concentratie van bedrijven op het gebied van technische productie, transport en dienstverlening is te vinden op het bedrijventerrein De Putkop. Dit zijn vooral bedrijven met een lokale of regionale functie.

Huis Harmelen is een voormalig kasteel en ridderhofstad uit 1295 dat in 1672 werd verwoest en in de twintigste eeuw herbouwd. Het dorp is ontstaan rondom de middeleeuwse kerk. Station Harmelen is een voormalig spoorwegstation..

Op 1 januari 2001 werd Harmelen bij Woerden gevoegd.

harmelen