Utrecht Voordorp

Wonen in Utrecht Voordorp

NVM aankoop | verkoop | taxatie | makelaar Utrecht Voordorp
Met 25 ervaring als makelaar in Utrecht ken ik de stad als geen ander en ben ik je graag van dienst bij aankoop en/of verkoop of taxatie in de wijken:

Voordorp:
Voordorp is een buurt van de wijk ‘Noordoost’, werd gebouwd in de jaren negentig en was de laatste grotere stadsuitbreiding voor de bouw van Leidsche Rijn. Het grondgebied waar nu de wijk ligt had oorspronkelijk een bestemming voor onder meer volkstuinen en sportvelden en ligt ingeklemd tussen de spoorlijnen Utrecht – Amersfoort, Utrecht Maliebaan – Hilversum en de autosnelweg A27. In het zuiden grenst de buurt aan het terrein van de voormalige Utrechtse veemarkt.

In Voordorp zijn achttien straten vernoemd naar internationaal bekende vrijheidsstrijders: David Ben Goerion, Steve Biko, Simón Bolívar, Habib Bourguiba, Pedro Luis Brión, Raden Adjeng Kartini, Samora Machel, Pál Maléter, Tomáš Masaryk, Andrej Sacharov, Pablo Neruda, Agostinho Neto, Kemal Atatürk, Che Guevara, Chico Mendes, Aartsbisschop Romero, Augusto César Sandino en Tula.

De veemarkt is in 2012 gesloten en gesloopt. Op het terrein is inmiddels het project Veemarkt gerealiseerd, een unieke, levendige en duurzame wijk met meer dan 600 woningen.